Search the Community

Showing results for tags 'light design'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Select Language
    • Русский
    • English
    • Deutsch
    • Français
    • Dansk
    • Español
    • Suomen
    • Italiano
    • Polski
    • Português
    • Română
    • Türkçe
    • Nederlands
    • Norsk
    • Čeština
    • العربيه
    • 繁體中文

Categories

  • Articles

Found 3 results

  1. Pixel Avenue est un écran géant pixelisé qui forme un « ciel lumineux » sur la sous-face de l’ouvrage permettant de rompre avec l’effet d’enfermement existant dans ce passage. Cette installation lumineuse met en évidence les mouvements dynamiques qui traversent le site : piétons, cyclistes, trafic automobile et le cycle jour/nuit. À partir de capteurs de mouvements et de vibrations, l’artiste crée des variations symptomatiques de l’activité du quartier. Les différents scénarios lumière, couleurs, formes et rythmes lumineux sont en interaction directe avec la vie du site. Pixel Avenue se veut être l’œuvre symbole d’une région, Plaine Commune, innovante, ouverte et créative. Pixel Avenue met en lumière les flux dynamiques traversant le lieu. Très perceptibles lorsqu’on traverse le tunnel, les vibrations de l’autoroute diminuent ou s’intensifient au passage des voitures et des camions. De même, le flux de piétons amenés à emprunter cet axe de transition vers le Stade de France, évolue tout au long de la journée selon des temporalités bien définies (horaires de bureau, évènements sportifs…). Ces variations sont révélatrices de l’activité du quartier. Elles sont par ailleurs facilement mesurables en temps réel à l’aide de capteurs de mouvement et de vibration. Ce sont pour nous autant de données qui permettent de “prendre le pouls” de l’activité du quartier à un moment donné de la journée. Pixel Avenue intègre ainsi ces paramètres dans la programmation des animations lumineuses afin de créer une interaction entre les usagers et l’espace. L’installation fonctionne alors comme une véritable entité vivante dont le comportement serait la traduction de son environnement direct. L’éventail de possibilités qu’offre le dispositif dans la programmation des animations lumineuses et la prise en compte des données extérieures, élabore un langage visuel sophistiqué, capable de hiérarchiser certaines priorités, de prendre des décisions, des initiatives, d’éveiller la curiosité ou de susciter la surprise. Parfaitement autonome, l’installation génère ses propres scénarios de comportement, si bien qu’elle n’est jamais exactement la même selon les différents moments de la journée et de la semaine ou encore des saisons. Face au spectre de possibilités que permet la programmation d’animations lumineuses, les paramètres extérieurs qui influencent le comportement de l’installation sont les suivants: Flux de piétons et de vélos: des capteurs infrarouge PIR sur les poutres en plusieurs endroits du tunnel calculent en temps réel le nombre approximatif de personnes se trouvant sous le pont au même moment et sur la voie piétonne prenant en compte la direction des piétons et leur vitesse moyenne. Trafic sur l’autoroute: L’intensité du trafic sur l’autoroute est également pris en compte grâce à des micro fixés à plusieurs endroits du plafond de l’édifice. Les exemples d’installations interactives monumentales sont aujourd’hui rares dans l’espace public. Digitalarti est fier de prendre part à ce projet pérenne, symbole d’un environnement urbain ouvert, créatif, et porteur de sens pour le territoire. Installation électronique interactive de Fred Sapey-Triomphe Saint-Denis, 2016 Une commande de Plaine Commune, Territoire de la culture et de la création, et du Stade de France, en partenariat avec la ville de Saint-Denis. Source: digitalarti
  2. Jason Bruges Studio were commissioned by GLComm to design and build a multi-sensory experience for LG Electronics that was a living, breathing representation of the new LG SIGNATURE range. This took place from the 1st September at IFA 2016 in Berlin. Drawing on the experience of blending architecture with interaction design, we carefully crafted a multisensory and dynamic experience that reinterpreted each of the product’s essence into lighting, movement and sound to convey nature in art. The luminous, mixed media, suspended canopy called Pixel Constellation, was created by a series of expressive physical pixels. The different typologies were inspired by the four LG Signature product types; refrigerator, washing machine, air purifier and OLED television and the variety of pixels created a light and sound symphony inspired by a series of natural phenomena. Source: jasonbruges
  3. Dimensions: x6 3m tall by 60cm wide and 20cm deep granite structures ‘Back to Front’, consists of an array of monolithic granite structures that sense changing levels of light within the park in real-time. People walk through the park, trees shift and the sun moves across the site, casting dynamic shadows onto the monoliths. These shadows are sensed by the artwork and transferred through the depth of the granite structure to reveal animated silhouettes on the opposite side. Images are revealed by controlling an array of LED lights, which are diffused by glass lenses embedded within the stone. The aim is to create an enjoyable and dynamic experience for pedestrians, which reflects the changing weather fronts that envelop the city. Unique analogue electronic printed circuit boards (PCBs) have been developed for use inside the artwork. Each individual LED/sensor node across the face of the granite monolith works autonomously, both sensing and emitting unique levels of light simultaneously. Imagery emerges from the combined behaviour of each individual LED node. The installation is able to detect static shadows from buildings, light and shade resulting from different times of day and seasonal changes, as well as dynamic movement from surrounding people and trees. The studio took inspiration from the characteristic lake effect ‘weather fronts’ experienced in Toronto; weather boundaries that separate two masses of air of different densities, that dramatically affect the city’s climate all year round. ABOUT JASON BRUGES STUDIO Formed in April 2002, Jason Bruges Studio designs and builds interactive and engaging installations across the sectors of architecture, art and brands. Based in London, and recently expanded to include a team in NY, the Studio is a multi-disciplinary and experienced collective of creative types: architects, lighting designers, engineers, programmers, industrial designers and a high calibre management team, who all collaborate to develop highly innovative and pioneering spaces for clients. Each unique space combines high levels of environmental awareness and technical skill and connects people with their surroundings. Among the Studio’s international portfolio are projects such as an interactive lounge at San Diego Airport, interactive artwork in a shopping mall in Shenyang, China and four Olympic Games installations in London. Exciting new public art commissioned by Tridel for the 300 Front Street West community in the heart of downtown Toronto. Entitled "Back to Front" and designed by Jason Bruges Studio, these black monoliths are actually reactive light installations that reflect movement and changes in the surrounding environment. Source: jasonbruges