Other images in LED light installations

Wave/Cave by SHoP ARCHITECTS – Fuori Salone Milano 2017

Marc
Sign in to follow this  

L&L is the technical sponsor of the artistic installation Wave/Cave on display at the INTERNI Material Immaterial exhibition in the Cortile d’Onore courtyard of the University of Milan as part of the FuoriSalone 2017.

The installation, designed by the New York firm SHoP Architects, evokes the idea of geological time marked by the different eras. It uses 1670 blocks of unglazed terracotta to create 797 profiles on 3 levels, alluding to the idea of rock stratification.

The lighting, designed by PHT Lighting Design, brings out the beauty and porous nature of the material and creates a play of volumes between the façade, compact and regular, and the interior, which reveals a surprisingly rich ornamentation.

For this installation, L&L supplied 89 FLORI 1.0 projectors, which were positioned on the external perimeter and between the strata of the interior.
The chosen outdoor lighting fixtures have 15° optics, a 2700K warm white light colour, and anthracite finish.

Project SHoP Architects
Construction NBK KERAMIK, METALSIGMA TUNESI
with Arup, Cricursa, PHT Lighting Design
Lights L&L Luce&Light

Source: lucelight


Sign in to follow this  

Photo Information for Wave/Cave by SHoP ARCHITECTS – Fuori Salone Milano 2017


0 Comments

Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Новые изображения

  • Similar Content

    • By LIGHTINGSTUDIO

      A new five-metre high interactive installation responds to the built environment of the Victoria Cross intersection in North Sydney and will be a great selfie spot. The sculptural form, angles of incidence, is composed of differently angled planes of a reflective, interactive, safety glass referencing the multiplicity of reflections on a faceted surface. Says Davis: “The dialogue between the sculpture and its surroundings is a metaphor for the ‘interactions’ that have happened on this site from its pre-colonial past to the commercial and entertainment precinct it is now.” By night, it changes from a reflective form into a glowing icon, a marker point, a location finder, an announcement. A blue LED light source creates a glowing icon of extraordinary visual beauty. Blue is the colour of calm and of infinity, a reference to the past, present and future importance of this site as a place of social and physical intersection/convergence.
      Orijinal: illumni
    • By SGM_Light
      We know that Christmas is long over. However, this electrifying Swedish commercial still deserves some attention. It is about a solar panel system that can store energy - and to underline this message an over-the-top Christmas light installation was used to underline that you can use electricity with a clean conscience. SGM LED fixtures which are known for their low power consumption and eco-friendliness therefore matched that message perfectly. Lighting Designer, Peter “Tintin” Jörgensen, applied SGM P-5 wash lights outside the building to cover up the facade and several units of their little brother, the P-2, were placed inside to highlight the windows. He explained:
      “Besides the low power consumption, it was important that the fixtures had a high IP rating as some of them were installed outside. I also needed a great green and red color output to underline the Christmas theme - and I knew that the P-2 and the P-5 were able to deliver just that. I was very satisfied with their performance and their contribution to the final result.”
      Lighting Designer: Peter “Tintin” Jörgensen
      Programmer/Operator: Ishai Mika
      Production: Teaterteknik
      Supplier: Light Trade
      Applied products:
       P-2  P-5
      Original: sgmlight
    • By SGM_Light
      New Year’s Eve 2017: SGM Q-7 strobes were the main cannons of the stage lighting for Justin Bieber’s exclusive show at the Fontainebleau Hotel in Miami, FL.
      Everlast Productions have carried out the New Year’s Eve Party at Fontainebleau Hotel for several years. It was the first year that Tyler Frank spearheaded the overall design. Tyler and his crew took the shell of the structure from previous years and incorporated that into the new design for the stage. He wanted to create something that had more depth, immersion and dynamics, all the while fitting into the tight restrictions of the space. They built a 18m wide x 15m tall x 13m deep (60’ wide x 50’ tall x 40’ deep) structure and stage over an existing poolside bar. The lighting design had to be practical, bright and resilient to South Beach weather conditions. He explained why he chose the Q-7s for the stage setup:
      “The Q-7s were the main cannons for the show. They were the only fixtures that I could trust to fill in the void between the LED walls and to have a output bright enough to make it across the pool. The Q-7s were going to be out in the open to the elements and so the IP-rating and the durability of SGM was a no brainer. The fixtures acted as bookends to the LED wall and really brought synergy between the lighting and video elements.”
      Tyler was very satisfied with the performance of Q-7s from SGM:
      “The Q-7s set the bar for a LED strobe fixture. It’s a tank and can handle anything you throw at it. I didn’t have a single issue with these fixtures, whereas I had several with others due to the rain. The Q-7s are now in my bag of tricks - and I will definitely use them again.”
      The Everlast Production crew had no idea who the headliner was going to be until a few weeks beforehand, so they focused on creating a large canvas that could support any act. Once they found out that it was Justin Beiber, they got in touch with his team to make any changes. Fortunately, they loved the rig and rocked with what Everlast Productions had provided them. The Lighting Designer from Justin Bieber's team, Nick van Norstrand, took the rig and made it fly.
      Production Company: Everlast Productions
      Production Manager: David McCranie
      Lighting Designer/Director: Tyler Frank
      Guest Lighting Designer: Nick van Norstrand
      Master Electrician: Patrick Forrest
      Set Design: Tyler Frank
      Rigger: Mike DeBlois
      Video Director: Alejandro Mejia
      Audio Engineer: Micah Hudson
      Audio Engineer 2: Jay Newbold
      Products used for this project:
       Q-7
      Original: sgmlight
    • By SGM_Light
      New Year’s Eve 2017: SGM Q-7 strobes were the main cannons of the stage lighting for Justin Bieber’s exclusive show at the Fontainebleau Hotel in Miami, FL.

      Everlast Productions have carried out the New Year’s Eve Party at Fontainebleau Hotel for several years. It was the first year that Tyler Frank spearheaded the overall design. Tyler and his crew took the shell of the structure from previous years and incorporated that into the new design for the stage. He wanted to create something that had more depth, immersion and dynamics, all the while fitting into the tight restrictions of the space. They built a 18m wide x 15m tall x 13m deep (60’ wide x 50’ tall x 40’ deep) structure and stage over an existing poolside bar. The lighting design had to be practical, bright and resilient to South Beach weather conditions. He explained why he chose the Q-7s for the stage setup:
      “The Q-7s were the main cannons for the show. They were the only fixtures that I could trust to fill in the void between the LED walls and to have a output bright enough to make it across the pool. The Q-7s were going to be out in the open to the elements and so the IP-rating and the durability of SGM was a no brainer. The fixtures acted as bookends to the LED wall and really brought synergy between the lighting and video elements.”
      Tyler was very satisfied with the performance of Q-7s from SGM:
      “The Q-7s set the bar for a LED strobe fixture. It’s a tank and can handle anything you throw at it. I didn’t have a single issue with these fixtures, whereas I had several with others due to the rain. The Q-7s are now in my bag of tricks - and I will definitely use them again.”
      The Everlast Production crew had no idea who the headliner was going to be until a few weeks beforehand, so they focused on creating a large canvas that could support any act. Once they found out that it was Justin Beiber, they got in touch with his team to make any changes. Fortunately, they loved the rig and rocked with what Everlast Productions had provided them. The Lighting Designer from Justin Bieber's team, Nick van Norstrand, took the rig and made it fly.
      Production Company: Everlast Productions
      Production Manager: David McCranie
      Lighting Designer/Director: Tyler Frank
      Guest Lighting Designer: Nick van Norstrand
      Master Electrician: Patrick Forrest
      Set Design: Tyler Frank
      Rigger: Mike DeBlois
      Video Director: Alejandro Mejia
      Audio Engineer: Micah Hudson
      Audio Engineer 2: Jay Newbold
      Products used for this project:
       Q-7
      Original: sgmlight
    • By SGM_Light
      Using ground-breaking LED technology from SGM, an interactive light commission entitled IN LIGHT: Illuminating Capability Brown’s Landscape, was created by light artist Laurent Louyer from Creatmosphere.
      In November 2016, various celebratory events took place in 120 different parks and sights all across the UK. This was to mark the 300th anniversary of renowned British Landscape Architect, Capability Brown, a historically important figure known as “England’s greatest gardener.” Many of his more than 170 park designs still exist today. Amongst these is Compton Verney, which also houses an independent national art gallery.
      Compton Verney celebrated Capability’s legacy and brought it to life through a light ‘spectacular’. The curator from Compton Verney, Penelope Sexton, had the idea that it would be great to do something outside on the grounds using light as a medium. She got in touch with Laurent Louyer and asked him to carry out the job. Louyer said about the assignment:
      “I had the simple brief to ‘respond to the Capability Brown’s landscape’. So basically, I had creative carte blanche - which is a dream come through as an artist. I found the trees, water and architectural elements to be the crucial cornerstones of the garden, so I put them in focus. My aim was to get people to play and engage, but also to educate them about the landscape and architecture. One of the installations was an interactive display where people could paint trees and architecture with light and colors.”
      For the interactive installation, he used twenty five pcs. of P-5 wash lights and five pcs. of Q-7 flood/blind/strobes from SGM as giant brushes for people to “paint” trees and buildings. They were all controlled wirelessly via touch screens booths placed at key viewpoints.
      Additionally, seven pcs. of G-Profile moving heads from SGM were programmed to effectively scan the landscape. They were located at very specific locations within the park where Louyer wanted to highlight specific parts of the visual landscape, adding another layer of discovery to the space. They were programmed to be out of sync, which ensured a dynamic, non-repetitive experience with varying sequences. It invited visitors to play with time, space and motion within their surroundings as they were not constrained to a specific timeline. It also encouraged them to discover specific viewpoints.
      Reflecting on the use of SGM fixtures for the installation, Louyer said:
      “It’s the first time, I’ve SGM fixtures in my projects. First and foremost, I picked them because of their great lighting performance. As it was an outdoor installation, a high IP-rating (IP65) was also crucial. Compton Verney is potentially interested in making the installation permanent, so I had to think of a durable solution from the very beginning. The strong architectural fixtures from SGM were therefore an obvious choice. All in all, I could tick off a lot boxes, going with SGM.”
      An important theme of the installation was sustainable lighting. There were organised workshops at the site discussing how to limit the power consumption and how generate power in a sustainable way. The light installation itself was also totally aligned with this theme, using the LED fixtures from SGM and 1,000 solar jars on the lawn.
      Laurent Louyer had the ambition have the kids to get more involved and especially the interactive elements had a big appeal to that segment. Normally, it is very difficult to get families to travel to the remote location, but with more than 8,000 new visitors during the event, the light installation certainly succeeded in attracting a new young family audience. The light installation even got news coverage from BBC.
      Photographer: Jamie Woodley
      Products used for this project:
       P-5  Q-7  G-Profile
      Original: sgmlight