1 post in this topic

Hunke jewellers and opticians is a family business with a long and rich tradition in the town of Ludwigsburg, Germany. Situated in the centre of one of Europe’s most renowned baroque cities, the owners planned to fuse the historical, traditional townhouse which hosted their established store with a newly built, neighbouring corner house.

jewellery lighting × retail jewellery lightingjewellery lighting × retail jewellery lighting ×  retail lightingshowroom lighting × jewellery lighting led ×  led lightingjewellery lighting × retail jewellery lighting ×  retail lightingretail lighting × jewellery shop lightingshop lighting × jewellery showroom lightingshowroom lighting × jewellery lighting led ×  led lightingjewellery lighting × retail jewellery lighting ×  retail lighting × jewellery shop lightingshop lighting × jewellery showroom lighting × showroom lighting × jewellery lighting led ×  led lightingjewellery lighting × retail jewellery lighting ×  retail lighting × jewellery shop lighting ×  shop lighting × jewellery showroom lightingRetail Jewellery Lighting > Hunke jewellers and opticians

In consequence, the interior design concept was meant to be a one-of-a-kind fusion of past and future elements, using premium materials. The aim of the lighting concept was, to underline and sharpen this approach.

The ambient lighting in the jeweller’s part oft the store is generated by large fields of illuminated ceilings, integrated in an accurately shaped drywall ceiling structure. Random arranged spheres of diffuse glass complete the ambiance and serve as illumination for the facial area. The bright and brilliant product lighting is generated by recessed, adjustable downlights with reflectors made of dichroic glass, again integrated in a custom made drywall ceiling construction.

The showcases are illuminated by a combination of two lighting principles: the back wall is brightened up from top to bottom by a diffuse linear LED-strip, and the products are highlighted by directional miniaturized spotlights with different beam angles and colour temperatures.

An elaborate filter layer behind the shopwindows generates a fascinating link between exterior and interior: a glass pane, printed with a gradient and supported by floor-integrated linear lighting, generates transparence as well as privacy.

The very centre of the store is the two-storey lounge area, situtated in the oldest part of the building. It is dominated by a golden ceiling setback with a bundle of 40 custom made glass pendants in a random arrangement.

In the opticians store, an accurately arranged system of thin black ceiling lines with integrated track lighting provides an optimal flexibility for the different requirements of the illumination. A combination of glare reduced downlights (circulation areas), wallwashers (showcase walls) and powerful linear lighting (consultant tables), accompanied by directional spotlights (shelves and tables) create a well balanced, glare reduced lighting atmosphere.

Source: lichtplanung

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this