Jump to content
  • Similar Content

    • By Marc
      Hunke jewellers and opticians is a family business with a long and rich tradition in the town of Ludwigsburg, Germany. Situated in the centre of one of Europe’s most renowned baroque cities, the owners planned to fuse the historical, traditional townhouse which hosted their established store with a newly built, neighbouring corner house.

      In consequence, the interior design concept was meant to be a one-of-a-kind fusion of past and future elements, using premium materials. The aim of the lighting concept was, to underline and sharpen this approach.
      The ambient lighting in the jeweller’s part oft the store is generated by large fields of illuminated ceilings, integrated in an accurately shaped drywall ceiling structure. Random arranged spheres of diffuse glass complete the ambiance and serve as illumination for the facial area. The bright and brilliant product lighting is generated by recessed, adjustable downlights with reflectors made of dichroic glass, again integrated in a custom made drywall ceiling construction.
      The showcases are illuminated by a combination of two lighting principles: the back wall is brightened up from top to bottom by a diffuse linear LED-strip, and the products are highlighted by directional miniaturized spotlights with different beam angles and colour temperatures.
      An elaborate filter layer behind the shopwindows generates a fascinating link between exterior and interior: a glass pane, printed with a gradient and supported by floor-integrated linear lighting, generates transparence as well as privacy.
      The very centre of the store is the two-storey lounge area, situtated in the oldest part of the building. It is dominated by a golden ceiling setback with a bundle of 40 custom made glass pendants in a random arrangement.
      In the opticians store, an accurately arranged system of thin black ceiling lines with integrated track lighting provides an optimal flexibility for the different requirements of the illumination. A combination of glare reduced downlights (circulation areas), wallwashers (showcase walls) and powerful linear lighting (consultant tables), accompanied by directional spotlights (shelves and tables) create a well balanced, glare reduced lighting atmosphere.
      Source: lichtplanung
    • By LIGHTINGSTUDIO
      Public art commission for 350 Mission Building in City of San Francisco, California
      S|N|A manufactured and installed a high-resolution LED video wall at 350 Mission Street in San Francisco. The state-of-the-art 6 mm LED display was unveiled to the public during a digital art show organized by owner Kilroy Realty Corporation. 

      The LED video wall was installed as part of a new office tower developed by Kilroy Realty. The 30-story high-rise is located on the north corner of Fremont and Mission streets in San Francisco’s newest business district. The building is adjacent to the site of the Transbay Transit Center.

      Public Unveiling: Digital Art Show
      Kilroy Realty and the City of San Francisco commissioned acclaimed media artist Refik Anadol to create an immersive public art installation on the LED canvas for the unveiling event. Anadol's work was titled "Virtual Depictions: San Francisco." The show included a series of parametric data sculptures telling the story of the city and the people around San Francisco within a unique artistic approach, according to Anadol's site.

      "I'm very, very satisfied," said Anadol about the unveiling event. "Having a dynamic artwork and real-time data sculpture concept was a stress on the creation side, but in the end it fit perfectly for the City of San Francisco. This is the first time I have used such a high-end system."
      Almost 7 Million Pixels
      The high-resolution LED screen is part of S|N|A’s indoor S|Video™ line of high-end video products. It features a 6 mm pixel pitch, meaning the center of each pixel is only .24” inches from the center of an adjacent pixel. At 38’7” high by 68’6” wide, the installation consists of 2,643 square feet of digital canvas.

      The interior LED display wraps around a 90-degree lobby wall corner. S|N|A designed and manufactured a custom corner module for the project, providing in a tight seam at the turn. The display includes 1,960 pixels high by 3,480 pixels wide including the side wall. The resolution of the lobby wall display consists of 6,820,800 pixels.
      Open-Ended Software System
      A huge benefit of the S|N|A display system at 350 Mission, where various artists and content managers will provide digital content, is its flexibility  and compatibility with a wide range of software products.

      “For the project, I needed to create a custom software and hardware setup in order to achieve some complex real-time graphics,” said Anadol, a lecturer at UCLA’s Department of Design Media Arts. “And the system was designed completely open-ended for possible creative inputs. It was extremely easy and user-friendly.”

      The LED display system is capable of displaying 4K content natively, but the screen can also be segmented for a variety of looks and purposes. It can play a combination of animations, video, imagery and live data simultaneously. The system includes an audio component as well. S|N|A designed and installed speakers throughout the lobby floor that work in concert with the video content. S|N|A partners Analog Way and Visual Image Display were instrumental throughout the project, including system visualization, engineering, and hands-on support during installation.

      ‘Virtual Depictions:San Francisco’ is a public art project by media artist Refik Anadol consist of series of parametric data sculptures that tell the story of the city and people around us within a unique artistic approach for 350 Mission’s media wall in collaboration with Kilroy Realty Corporation / John Kilroy and Skidmore, Owings & Merrill LLP Architects.
      The main idea of ‘Virtual Depictions:San Francisco’ is to bring 21st century approach to public art to define new poetics of space through media arts and architecture and to create a unique parametric data sculptures that has an intelligence, memory and culture. Through architectural transformations of media wall located in 350 Mission’ lobby, home of Salesforce, main motivation with this seminal media architecture approach is to frame this experience with a meticulously abstract and cinematic site-specific data-driven narration. As a result, this media wall turns into a spectacular public event making direct and phantasmagorical connections to its surroundings through simultaneous juxtapositions. The project also intends to contribute to contemporary discourse of public art by proposing a hybrid blend of media arts and architecture in 21st century.
      Original: snadisplays
×