Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'retail lighting trends'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forum 💡 LED Lighting Solutions ▪️ Design Ideas

  • Select Language
    • English
    • Русский
    • Deutsch
    • Français
    • Dansk
    • Español
    • Suomen
    • Italiano
    • Polski
    • Português
    • Română
    • Türkçe
    • Nederlands
    • Norsk
    • Čeština
    • العربيه
    • 繁體中文

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Marker Groups

  • Professionals
  • Designers
  • LED Advertising
  • Lighting Solution Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


City


Website


Phone


Information

Found 3 results

  1. OMOTESANDO HILLS CHRISTMAS 2017 Omotesando Hills, a shopping complex in central Tokyo, has entered a new stage in its 11th year, with an aspiration to create and transmit "culture". To materialize this vision, Omotesando Hills has collaborated with Emmanuelle to bring fusion of Illumination and "Art" into the mall for the Christmas season. Emmanuelle’s first illumination has become a fantastical space filled with gentle and warm lights created by her 100 colors. The illumination "Christmas Forest in 100 colors" was inspired from the scenery of layers of trees lining up along the main boulevard in Omotesando, in which this scenery was recaptured into the void of the large stairway of Omotesando Hills. 1500 mini trees in 100 different colors filled the whole void in 13.4m high, and the "Forest of Colors" spread overwhelmingly. Each mini tree wrap the light bulb in colored papers, like a lantern, to make 100 colors themselves to emit a soft and gentle light. Inside this colorful forest, the main tree is located at the center of the large stairway with a height of 7m, which is formed by a collection of mini trees that light up in white during the open hours. From each level, different views of the illumination are captured, to encourage visitors to walk up and down the slope naturally to make the most of the main characteristic of this building, the slope. Santa Claus and reindeers that appears inside the main tree are hidden in the forest, add playfulness to the illumination for the visitors to search around. At the special show "Emotional Reflection" held every 30 minutes, the main tree changes its colors from white, yellow, pink, green, blue and to rainbow, with other mini trees lighting up rhythmically with the music specially composed for this occasion. Colors, music, and light resonate and respond to each others, inviting visitors into the warm and magical Christmas. Source: lednews.lighting
  2. intu Victoria Centre, Nottingham » Retail Lighting Design The £40 million re-model and refresh of intu Victoria Centre, Nottingham has transformed the Centre’s tired appearance, creating a vibrant and bold retail interior. Optelma worked with lighting designers Hoare Lea Lighting to design and develop large, bespoke feature pendants that would work with the scale of the central mall. Suspended in the skylight bays, these elegant two-metre-high moulded ‘Conico’ pendants are key elements, which visually separate the retail spaces from the food and beverage courts, while softening the overall impression. The custom-built pendants feature RGBW LEDs which enable a dynamic, yet subtle, uniform colour-change to take place throughout the day. This mirrors the colour-change within the walkways, thereby ensuring a co-ordinated visual appearance. Each Conico pendant has a 3000lm Xicato downlight built into the base, providing general illumination beneath as well as a platform for the emergency lighting. Martin Breeden Development Director of intu commented: ‘The refurbishment of intu Victoria Centre has enhanced the centre’s look and feel throughout, and the lighting design has really complemented this, helping us to achieve a modern and welcoming environment.' Refresh of intu Victoria Centre in Nottingham included a full upgrade, with the aim of transforming the Centre’s tired appearance and creating a fresh, exciting interior, while introducing a lit personality to the façade. In addition, the project delivered a prominent new southern entrance and a two-level catering cluster centred on the Grade II listed clock tower. Hoare Lea Lighting was appointed by intu to design a new lighting scheme for intu Victoria Centre. To give the interior a fresh dynamism, many of the finishes were taken back to the primary structure before new layers were applied. The remodelling has allowed the daylight function to be enhanced and for the integration of energy-efficient artificial lighting. This has enabled the creation of a softly lit environment, in which strong visual architecture is supported by lighting. Linear forms characterise the architectural enhancements and this language is echoed in the lighting design. Indirect linear lighting to the soffit provides ambient light (from ACDC’s Orelle) in a fresh 4000K white light. This contrasts with the warmer, more relaxing treatment of 3000K within the food and beverage courts. Here, linear ‘tramlines’ of light, from KKDC’s Lini Glow XL, run across the ceiling, their architectural forms spilling into the main malls, adding an exuberant feel and giving a playful visual lead from one space to the next. Hidden sources and integrated lighting combine with white light and RGB colour-change for a clean, dynamic feel. On the walkways, soft washes from hidden lines-of-light are punctuated by pools of light created by spotlights and downlights from Lumenpulse/ AlphaLED and iGuzzini. Peripheral coves running parallel with the walkways are washed with a hidden RGBW linear product (Traxon’s 1PXL Cove Light), which allows for a subtle, slow, uniform colour-change throughout the day. This colour change is mirrored by RGBW feature pendants in the central mall, thereby ensuring a co-ordinated visual appearance. Suspended in the skylight bays, the ‘Conico’ pendants, custom-built by Optelma, are key visual features which work to visually separate the main retail mall spaces from the food and beverage courts, while softening the overall impression of the malls. Commenting on the design, Chris Fox, Senior Lighting Designer, Hoare Lea said: ‘The approach we took was that of ‘lighting through layers’ – combining direct and indirect sources to build a visual scene with various options. Control allows dimming of groups of luminaires to create scenes and for the switching between pre-programed scenes throughout the day. ‘ The exterior of the Centre has been transformed, with the dated 1970s brutalist concrete facade now clad in a clean, contemporary finish. As night falls, the back-lit cladding comes alive with light and colour. White light follows the building’s form, washing each panel in a neutral 4000K, supplied by Osram’s LINEARLight Power Flex. The cladding surrounding the main entrance has a linear wash. DMX feeds give control over each panel and, using a bespoke RGB lensed product from NJO Technology, turn the entrance into an eye-catching media façade. The Clock Tower, an icon on the Nottingham cityscape, has been given a traditional uplight treatment, which complements the architecture, while contrasting with the new backlit entrance cladding and glazed entrance. Ground-recessed uplights, from Bega, illuminate the red brickwork in 3000K, while spotlights (ACDC’s Plaza) pick out the higher levels and the clock face. Martin Breeden Development Director of intu commented: ‘The £40m refurbishment of intu Victoria Centre has enhanced the centre’s look and feel throughout, and the lighting design has really complemented this, helping us to achieve a modern and welcoming environment.’ Source: optelma, retaildesignblog, hoarelealighting
  3. Centrum Černý Most, Prague, Czech Republic Centrum Černý Most is a major new retail project in Prague, delivering the developer’s vision of an iconic and luxurious retail destination. The design concept emphasized the use of light, making it a key driver in creating a luxury and indulgent experience for shoppers. Key views and entry points were defined using lighting and structures. These included illumination of the floating canopies, glowing goal posts which frame the vehicle entrance ramps, and an interactive and dynamic LED colour-changing cinema corner, providing a defining statement to the entire site. The existing mall received a comprehensive overhaul and was given an entirely fresh design approach. Large circular features maximise the qualities of height, luxury and airiness within the space. Low glare lighting was designed to supplement this and maintain visual comfort to those navigating through the space. Within the new mall extension, flexible, dynamic twin runs of cold cathode are hidden delicately within carefully designed coves. These change during the day from a cool colour temperature, mimicking daylight, whilst slowly transitioning into a warm and luxurious environment towards dusk. Source: ndylight
×